ŽE DOLGO PRIČAKOVAN PREMIK ZLATA ( Analiza 25.3.2020 )

ŽE DOLGO PRIČAKOVAN PREMIK  ZLATA
( Analiza 25.3.2020 )

Zlato tehnično trenutno zelo lepo izgleda za nakup. Če pogledamo zraven še trenutno situacijo v svetu in zgodovinske nakupe zlata ob takih dogodkih, to našo teorijo samo še dodatno podpre.

 Ob vsaki krizi je zlato na dolgi rok močno naraslo. 

Spodaj je prikazan mesečni graf, kjer lahko vidimo lepo rast zlata v zadnjem obdobju.

Naš prvi upside target je support pri ceni 1800$ na unčo, ki je hkrati tudi velika psihološka meja in številka. Pri tej številki smo tudi zelo zelo blizu zgodovinsko najvišji ceni zlata, ki je znašala slabih 1925$ za unčo. Po našem mnenju bo ta številka zelo zelo verjetno dosežena v kolikor se zlato poda proti številki 1800$ in višje. Tu pa stvari za dolgoročno naložbo šele postanejo zanimive. Glede na dano situacijo, in ponavljanje zgodovine na finančnih Tu pa stvari za dolgoročno naložbo šele postanejo zanimive. Glede na dano situacijo, in ponavljanje zgodovine na finančnih.

Tu pa stvari za dolgoročno naložbo šele postanejo zanimive. Glede na dano situacijo, in ponavljanje zgodovine na finančnih. trgih se nam trenutno prikazuje zelo podobna slika kakor v času krize 2008.

V vijoličnih kvadratkih je prikazano premikanje cene sedaj in leta 2008. 

Zlato je ob začetku krize malce izgubilo na vrednosti,to pa zato, ker veliko ljudi prodaja veliko svojega premoženja in zlato je zaradi svoje velike likvidnosti najboljša opcija, da ljudje hitro pridejo do gotovine, kar pa pomeni manjši padec cen zlata. Toda kakor lahko vidimo na grafu si je zlato zelohitro opomoglo in se podalo na večletno vzponentno rast. 

V kolikor pride do takega ali podobnega scenarija je naš prvi target pri 2400$ na unčo, kar je tudi podaljšek fibbonaccijevega razmerja, kar še dodatno potrdi naš dolgoročni target za zlato.

Pravno obvestilo – omejitve odgovornosti

 *Ta objava ne pomeni priporočila za nakup ali ponudbe za prodajo in se ne razlaga, kot da predstavlja ponudbo za sklenitev pogodbe o svetovanju. Ta publikacija niti noben njen del ne vzpostavlja podlage za noben sporazum ali druge obveznosti katere koli vrste. Podjetje Finančni IQ d.o.o.  In njegovi svetovalci ter analitiki ne prevzemajo odgovornosti za obveznosti, ki izhajajo iz objave in / ali uporabe te publikacije ali njene vsebine. Niti podjetje Finančni IQ d.o.o. niti njeni svetovalci ter analitiki ne jamčijo za točnost ali popolnost informacij, ki se uporabljajo za to objavo. Nič v tej publikaciji se ne sme razlagati kot predstavitev takšnega poroštva. Uporabljene informacije niso bile neodvisno preverjene. Izražena mnenja izražajo sedanjo presojo analitika, ki je to publikacijo pripravil v povezavi s svojo poklicno dejavnostjo in se lahko spremeni v skladu s prihodnjimi dogodki in razvojem. Izraženi pogledi ne odražajo nujno mnenja družbe Finančni IQ d.o.o.  Pridržujemo si pravico, da kadar koli in brez predhodnega obvestila spremenimo mnenja, izražena v tej publikaciji. Finančni IQ d.o.o.je morda izdal druge publikacije, ki niso skladne z zaključki v tej publikaciji. Te publikacije lahko odražajo različne predpostavke, stališča in analitične metode analitikov, ki so jih pripravili. Pretekla uspešnost se ne sme uporabljati kot indikacija ali jamstvo za nadaljnjo uspešnost in nobena predstavitev ali garancija, izražena ali implicitna, ne bo sprejeta glede prihodnjega delovanja. Ta objava se distribuira po elektronski in navadni pošti profesionalnim vlagateljem, od katerih se pričakuje, da bodo sprejemali svoje naložbene odločitve brez nepotrebnega zanašanja na to publikacijo.